Telefon

+36205353935

E-mail

everkita@everkita.com

Nyitvatartási idő

Hétfő - Péntek

„A tükröt használod, hogy lásd az arcodat. Használd a műalkotásokat, hogy lásd a lelkedet!” /G. B. Shaw

A csoportos művészetterápia egy erőteljes és dinamikus folyamat. A csoportok interakciót kínálnak a csoport többi tagjával ; megosztják a hasonlóságokat és a különbségeket, visszajelzést és betekintést nyújtanak a képalkotás folyamatába.

Biztosan tapasztalta már, hogy a rajzolás, firkálás, festés, mesehallgatás, irodalom/vers, zene, tánc (mozgás), mind olyan tevékenységek, melyek segítik az ellazulást, jó energiákkal töltenek meg. Ez a gyógyító, illetve terápiás hatásuknak köszönhető.

Csoportos foglalkozások során a képzőművészet, a szimbólumok, metaforák, versidézetek, mesék eszközei segítik a személyiség, az önismeret, szociális készségek fejlődését, illetve közelebb visznek mások megismeréséhez is.

Nincsenek ítéletek a művészeti alkotás folyamatáról, és a csoportnak lehetősége van arra, hogy szemtanúja legyen egymás folyamatának, inspirációt érezzen mások művészeti médiájának használatából, ötletek, meglátások és tapasztalatok megosztása a csoportfolyamaton belül önkéntesen.

A csoportos foglalkozás során kipróbálhat új dolgokat, új kapcsolatokra tehet szert, megtapasztalhatja, hogy problémáival nincs egyedül, őszinte beszélgetésekben, szorongásoldó alkotó munkában lehet része. Visszaigazolást, megerősítést kaphat társaitól. A zárt csoport egy biztos közege lesz, melyben minden tagra vonatkozik a titoktartás.

Ha úgy érzi:

  • kevés időt szán magára („énidő”)
  • elakadt, megrekedt az élete valamely területén
  • valamilyen negatív hatás érte, de nehezen tud megbirkózni ezzel
  • nem találja a helyét, keresi önmagát
  • ugyanaz a dolog/helyzet történik Önnel újra és újra
  • szüksége van egy csoport támogató erejére
  • kimozdulna és kipróbálna valami újat és mindezt leplezetlenül, felszabadultan, gátlások nélkül
  • szívesen felébresztené az Önben lévő „alvó kreativitást”, akkor

Várom szeretettel!

Kinek ajánljuk:

  • Azoknak a felnőtteknek, akik ki szeretnének próbálni valami újat, ami érdekes, és élvezetes és többlet energiát ad, akik változtatni szeretnének, de eddig nem sikerült, akik szeretnének egy erősebb, céltudatosabb személyiséggé válni, akik magabiztosan szeretnének eligazodni a saját életének olykor nehéz, átláthatatlan hálójában.

Mire számíthat a foglalkozáson:

  • Az alkotó folyamatot mindig megelőzi egy ráhangolódást segítő technika– mely lehet metafora, tanmese, mese, zene – majd ezt követi az alkotó folyamat, kreatív eszközökkel. Nincs szükség rajztudásra, nem is egy művészi alkotás létrehozása a cél, és ennek művészi szempontból történő megítélése, hanem maga az alkotás folyamata. Viszont amire szükség lesz: őszinteség és tudatos jelenlét.

A foglalkozásaink végét egy kötetlen beszélgetés zárja le, mely az alkotás során átélt érzelmekről, gondolatokról szólnak. A csoportban megjelenő szimbólumok, dinamika, a közös gondolkodásból kialakult folyamatok lendítik előre a munkát, melyet a csoportvezető(k) szakmai tudásával kíséri.

A foglalkozások folyamatosan indulnak, jelentkezni itt: