Telefon

+36205353935

E-mail

everkita@everkita.com

Nyitvatartási idő

Hétfő - Péntek

„Időnként valaki olyan képet fest, mely mintha kinyitna egy ajtót és lépcsőként arra szolgál, hogy más dolgokhoz vezessen.” / Pablo Picasso

LélekMasszázs – Művészetterápia – mindig kéznél, ha segítség kell!

A művészet erejét már az ősidők óta használják, használták anélkül, hogy tudatában lettek volna ennek gyógyító, terápiás hatásáról.
Bár számos gondolkodó megfogalmazta a művészet pozitív hatását, művészetterápiáról a XIX. század végéig, XX. század elejéig nem beszélhetünk. Kialakulásához egyrészt pszichológiai, pszichiátriai tudományok megszületésére volt szükség. Itt említhetjük meg Freud munkásságát, aki a modern pszichológia atyja. Ő az álomfejtés, a hipnózis, továbbá a személyiség 3 részre (ösztönén, én, és felettes én) tagolásával alapozta meg a teret a művészetterápia számára.
Mivel az álom képekkel dolgozik, mintegy rejtve, szimbólumok formájában felszínre hozza a tudattalan tartalmakat. A művészetterápiának összekötő, híd szerepe van a tudattalan tartalmakhoz.

Ez egy nonverbális kifejezési mód, tehát szavak nélkül is segít a tudattalan lelki tartalmaink, elfojtott érzéseink, belső konfliktusaink felszínre hozásában, feldolgozásában, tehát azon gyermekek, felnőttek számára is egyaránt hatásos, akik nem képesek megfogalmazni, kimondani a gondolataikat, érzéseiket, érzelmeiket.

A művészetterápiás foglalkozások során a hangsúly az alkotó folyamaton van. A terapeuta a kreatív folyamatok segítségével hozzásegíti az embereket a problémájuk kifejezéséhez, megoldásához, valamint viselkedésük, érzéseik felismeréséhez, fejlesztéséhez, a stressz csökkentéséhez, az önbecsülésük, tudatosságuk javításához. Ezáltal új módszereket találnak/kapnak a mindennapi életükben előforduló szokásos megküzdési stratégiák helyett.

A foglalkozások csoportban és egyéni formában is történhetnek, ehhez semmilyen művészi tudásra és előképzettségre nincs szükség.

Miben segít:

 • stresszlevezető, megküzdési stratégiákat fejleszti
 • mint a kommunikáció egyik formája, lehetőséget ad arra, hogy a számunkra bonyolult érzelmeinket, érzéseinket ki tudjuk fejezni, ezáltal tisztább kép alakul ki arról, hogy hol tartunk
 • fejleszti a kommunikációt
 • egyénre szabott kiegészítő módszerként segít a pszichés betegségek kezelésében, mint például szorongás, depresszió, pánik, fóbiák, kényszerbetegségek
 • beilleszkedési, viselkedésbeli nehézségek, tanulási nehézségek feloldásában
 • párkapcsolati, családi problémák, életvezetési nehézségek feldolgozásában
 • bánat, veszteség, traumák feloldásában
 • javítja az életminőséget, energiát ad
 • fejleszti az önértékelést
 • önkifejezésre, önmegértésre ad lehetőséget
 • segíti a mentalizációt, ezáltal az empátiás készség fejlesztésében is segít

Ha úgy érzi, tapasztalataimmal át tudnám segíteni élete nehézségein, elakadásain, akkor várom jelentkezését:

Telefon:+ 36-20-535-3935

e-mail: everkita@everkita.com

Aktuális: Művészetterápiás foglalkozás, BlotART foglalkozás