Telefon

+36205353935

E-mail

everkita@everkita.com

Nyitvatartási idő

Hétfő - Péntek

Kreatív Művészetterápia

Fiataloknak, 

                           Kamaszoknak!

Csoportos foglalkozás!

Kedves Kamaszok, Fiatalok!

Nem könnyű időszak ez számotokra, sem a környezetetek számára!

A serdülőkor a változások és az átmenet ideje. Ebben a korszakban a figyelmetek egyre jobban a barátokra, kortársakra helyeződik, nem pedig a szülőkre, családra. Egyre jobban érdekel benneteket a körülöttetek lévő „új” világ, melyet teljesen más szemmel néztek most, mint kiskorotokban.

A nemi identitásotok, a szexualitás, a szex, a drog, az alkohol, barátságok, iskolai élet, vagy éppen az iskola elkerülése fontos témák, melyek egyre inkább előtérbe kerülnek ebben az időszakban.

Kezd formálódni, kialakulni a saját véleményed magadról, másokról, helyzetekről, döntésekről, melyek különbözhetnek a szüleid, családod véleményétől. Mindezek pedig gyakori konfliktusokat gerjesztenek/gerjeszthetnek.

Ebben az időszakban még mindig szükséges a támogatásotok, bár ez ellen sok fiatal tiltakozik, nem kéri, nem szeretné és főleg nem a szülőktől. A kortársak véleménye, javaslata előtérbe kerül, a szülőké pedig háttérbe szorul. Sokszor a szüleitek értetlenül állnak és várnak. Ebben a kamaszkori zűrzavaros időszakban, ha úgy érzed,

 • el vagy veszve
 • nem találod önmagad
 • nincs célod
 • nem motivál semmi
 • elvesztetted az érdeklődésedet olyan dolgok iránt, melyeket korábban szerettél
 • eltávolodtál a családtól
 • gyakoriak a konfliktusaid
 • nem tudod kimondani és kezelni az érzéseidet
 • úgy érzed senki sem ért meg
 • nem tudsz kilépni egy bizonyos helyzetből, mely rád nézve hátrányos és emiatt folyamatos konfliktusaid vannak a közvetlen környezeteddel
 • nem érzed jól magad a bőrödben,

akkor, ha a szüleitek is beleegyeznek keressetek meg bátran a csoportos foglalkozásaimon.

A foglalkozás célja: bizalmas terápiás kapcsolat kialakítása a résztvevők között, egy nyugodt, biztonságos környezetben, és emellett a kamaszokban felmerülő belső konfliktusok feltárása művészeti tevékenység (elsősorban képzőművészet) segítségével, különböző anyagok, eszközök felhasználásával. Mindezek segítenek megérteni azokat a gondolatokat, érzéseket, melyeket nem tud, nem akar kimondani, mert túl fájdalmas, vagy zavaró.

A csoportos foglalkozás előnye az, hogy nem csak te vagy egyedül a nehézségeiddel, megoszthatjátok egymással a gondolataitokat, érzéseiteket. Itt nincsen rossz válasz, rossz viselkedés, rossz érzés, rossz gondolat.

A foglakozások középpontjában a hangsúly az alkotás létrehozásának folyamatában, továbbá az alkotáson van. Az önmegértés később jelenik meg. Az alkotást a kamasz készíti, tehát azt érzi, hogy végre van valami, ami felett Ő irányíthat. Lehetővé válik számukra az, hogy a belső világukat az alkotáson keresztül jelenítsék meg.

Nem szükséges a rajztudás!

Minden szükséges eszközt biztosítok.

Helyszín: XIV. kerület (Zugló, Cserepesház) vagy XVI. kerületben előre egyeztetett időpontban.

Jelentkezni folyamatosan tudtok egész évben egyéni vagy csoportos formában is!

Várlak szeretettel,

Veress Éva, 06-20-535-3935

everkita@everkita.com